Marian Leenders
Praktisch
Na een kosteloos oriënterend gesprek waarin je vraagstelling en het doel van het coachtraject centraal staan, ga je aan de slag met opdrachten en spreken we een aantal sessies af.
Voor uw levensvragen
Zit je thuis of op je werk niet lekker in je vel? Dan ben je welkom om samen op zoek te gaan naar antwoorden op je vragen: Vindjebron levenscoaching

Ander spoor in je loopbaan

Mijn vader had vroeger op zolder een enorm emplacement met Märklin-treintjes die over diverse sporen reden, soms wel drie lagen boven elkaar. Deze plateau’s waren gevuld met huisjes en stationnetjes. Het meeste plezier zat in het knutselen en verplaatsen van rails, wissels en huisjes. Als er dan weer een stukje klaar was, dan konden wij komen kijken welke leuke route de treintjes dit keer namen. Als ik bij tentoonstellingen of musea een dergelijk stukje Madurodam mag bewonderen, dan komt dat beeld van die Märklin-treintjes meteen weer naar boven.

Het verleggen van sporen is een goede metafoor van koerswijzigingen in loopbanen. Als je altijd hetzelfde spoor of dezelfde route volgt, zul je ook altijd dezelfde context zien, dezelfde omgeving, mensen en gebouwen. Maar als je eens een reisje op een zijspoor durft te maken, gaan er andere deuren en landschappen voor je open. Je ziet iets vanuit een ander perspectief.

Zo maakte ik zelf een aantal jaren geleden de stap vanuit de werving en selectie naar het loopbaanvak. Ik heb in mijn eerste banen veel geleerd over het matchen tussen vraag en aanbod, veel gesprekservaring opgedaan en commercieel gevoel ontwikkeld door bij opdrachtgevers te rade te gaan naar welke kandidaten zij op zoek waren. Ik deed vervolgens een extra opleiding om loopbaanadviseur te worden en leerde nog meer diepgang in mijn gesprekken te leggen en mij meer te focussen op de bewustwording bij mijn cliënten van hun eigen talenten, drijfveren en wensen. Bij de zoektocht van deze cliënten naar (ander) werk, kon ik mooi de ervaring uit mijn werving- en selectietijd inzetten en hen ondersteunen bij het opstellen van een goed cv, overtuigende brief en de voorbereiding op het voeren van een enthousiast sollicitatiegesprek.

Door dit spoor te nemen, heb ik meer kennis en ervaring opgedaan en nieuwe vaardigheden ontwikkeld, terwijl ik ook enkele competenties kon gebruiken die ik in de eerste branche nodig had. Daarnaast verdiepte ik mij meer in de problematiek van werkdruk, stress en burnout en de daarbij horende coachmethoden. Zodoende kon ik een nieuwe doelgroep bedienen en behalve individuele gesprekken voeren, ook workshops over dit onderwerp organiseren.

Er zijn talloze voorbeelden van mensen die een nieuw spoor kiezen. Zo ontmoette ik een manager uit een dienstverlenende organisatie die overstapte naar een coördinerende rol bij een gemeente en zodoende kon zij haar voortvarende manier van werken in een andere context toepassen. In mijn coachpraktijk besloot een pedagogisch medewerker uit de gehandicaptenzorg na een loopbaantraject om zich te laten omscholen en werd research analist in een ziekenhuis. Een medewerker in een financiële functie heb ik voorgelegd te solliciteren naar een functie als docent om zijn vakkennis door te geven, mits hij daarnaast een didactische opleiding doet. Hierover denkt hij nog na. Recent heb ik iemand begeleid die van een winkelfunctie is overgestapt naar de functie van content-medewerker op een ICT-afdeling, waardoor zij haar opleiding beter kon benutten. Deze switches kosten natuurlijk tijd en soms bloed, zweet en tranen, want de twijfel sloeg hen ook wel eens om het hart. Zij vroegen zich af: in welke rol kom ik het beste tot mijn recht? Waarin ga ik nieuwe inspiratie vinden? Het verlangen om een nieuwe koers te gaan varen is vaak zo sterk dat ze deze twijfels kunnen overwinnen.

Momenteel bereid ik mijzelf ook weer voor op een nieuw spoor. Ik doe een opleiding in teamcoaching. Ik ben in de afgelopen jaren zoveel mensen tegengekomen die problemen ondervonden die onder meer te maken hadden met patronen en thema’s binnen het team van collega’s. En als een team bereid is te zoeken naar mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren, dan wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Zijn er onduidelijkheden in gemeenschappelijke doelen, karakters die botsen of systemische invloeden uit de (historie van de) organisatie? Deze thematiek vind ik erg boeiend en de eerste vraagstukken hebben zich al aangediend.

Tegenwoordig heet het verleggen van sporen in je werk met een mooie term ‘jobcrafting’. Als je taken, rollen, relaties, context van samenwerking op een bepaalde manier wijzigt, kan een baan weer meer betekenis krijgen en beter aansluiten op de persoonlijke wensen, vaardigheden en talenten. Jobcrafting kan een middel zijn om gemotiveerd te blijven, nieuwe perspectieven te ontwikkelen en in sommige gevallen om een burnout te voorkomen.

De vragen die hierbij een rol spelen:

• Hoe kun je je enthousiasme en bevlogenheid voor je vakgebied, functie, werkplek vergroten?
• Hoe kun je over de rand kijken van je vakgebied?
• Hoe kun je jezelf verder ontwikkelen?

Hoe meer voorbeelden ik van ‘jobcrafting’ tegenkom, hoe enthousiaster ik hierover word. Als je creatief kijkt welke vaardigheden en talenten je nog meer kunt inzetten, kun je je loopbaan verbreden. Mits je maar blijft afstemmen op je eigen drijfveren en wensen en tevens kijkt of de omgeving en de randvoorwaarden blijven kloppen. Om niet te afhankelijk te worden van dat ene bedrijf of dat ene team of die ene leidinggevende, is het verkennen van zo’n ander spoor echt zo gek nog niet. Als je zelf eens een of meer zijsporen wil onderzoeken, ben je van harte welkom voor een oriënterend gesprek.

Marian Leenders, werkt sinds 2001 als coach, loopbaanadviseur en trainer vanuit Leenders Loopbaancoaching. Zij heeft totaal 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Zij is aangesloten bij Noloc, CMI en Stichting Begeleiden bij Burnout & Stress, een landelijk netwerk van gedreven professionals