Marian Leenders
Praktisch
Na een kosteloos oriënterend gesprek waarin je vraagstelling en het doel van het coachtraject centraal staan, ga je aan de slag met opdrachten en spreken we een aantal sessies af.
Voor uw levensvragen
Zit je thuis of op je werk niet lekker in je vel? Dan ben je welkom om samen op zoek te gaan naar antwoorden op je vragen: Vindjebron levenscoaching

Keuzes na corona

Zien we lichtpuntjes nu het einde van de coronacrisis in zicht komt? Kunnen we binnenkort echt weer met meer mensen bij elkaar komen of ergens gewoon samen een kop koffie drinken op een terras? Nemen we iets positiefs mee richting de zomer? Iets wat we het afgelopen jaar hebben opgepakt, zoals het beroemde Ommetje van Erik Scherder? Of iets dat we niet verwacht hadden, bijvoorbeeld het ontstaan van een leuke intervisiegroep die ook heel goed online bleek te werken?

De wereld is in het afgelopen jaar drastisch veranderd. Het effect van de coronacrisis is overal voelbaar. We hebben mensen om ons heen verloren en er kampen nog steeds velen met allerlei fysieke klachten als restverschijnselen van de ziekte. In de zorg is de rek er uit, is het ziekteverzuim torenhoog en ziet men een toename van het aantal burn-out klachten. De werkdruk is te hoog in deze sector, zoals ook in het onderwijs, de IT en het transport. In de overige sectoren konden velen stug (thuis) doorwerken, maar er zijn ook vakgebieden waarin men zich te pletter verveelde het afgelopen jaar. Mensen in de horeca en cultuur zitten massaal thuis te wachten tot de maatschappij weer ‘open’ mag en hebben intussen een verhoogde kans op een bore-out.

Veerkracht

In al deze ellende zien we echter toch ook tekenen van veerkracht. De coronacrisis heeft ook gezorgd voor meer tijd voor bezinning op de toekomst, meer aandacht voor het milieu en bewustwording over een gezonde leefstijl. Allerlei nieuwsitems gaan over meer bewegen, meer ontspannen en pauzes nemen en over gezonde voeding.
Ook al is de arbeidsmarkt totaal veranderd, de werkloosheid is na het rampjaar 2020 weer iets gedaald, onder andere doordat er mensen uit de horeca en de cultuur naar de zorg zijn overgestapt. Er worden gelukkig weer wat meer vacatures gepubliceerd en dat begint dan meestal met functies op het gebied van HR en Recruitment. Als deze medewerkers weer geworven worden, dan is dat een teken dat bedrijven weer gaan groeien.

Het is tijd voor balans opmaken en (her)oriënteren, maar nieuwe keuzes maken is niet altijd even makkelijk. Ik kan uit eigen ervaring spreken. Na weken van worsteling met het vraagstuk heb ik besloten om met mijn vrijwilligerswerk te stoppen waarin ik toch enkele jaren met veel plezier actief ben geweest. De verhouding tussen betaald en vrijwilligerswerk en een te volle agenda klopten niet meer. En wat komt hiervoor in de plaats? Meer bewegen en meer naar buiten! Met een positief effect op mijn werk en mijn conditie.

Knopen doorhakken

Vraag jij je ook wel eens af hoe je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen? Binnen welke sector, soort organisatie en cultuur je je talenten wil inzetten? Waarvan krijg je energie en word je blij? Hoe kun je meer zelfvertrouwen opbouwen? Hoe kun je je grenzen stellen om een goede balans tussen werk en privé te bereiken?
Dan is het is handig om nu alvast een plan te hebben voor de nieuwe arbeidsmarkt die er over een paar maanden ontstaat als we allemaal gevaccineerd zijn. Wat een opluchting zal het zijn om dan weer meer bewegingsvrijheid en meer mogelijkheden te krijgen. Hoe ga je je leven en je werk dan aanpakken?

Als je worstelt met een van deze vragen en welk soort werk het beste bij jou past en hoe je dit kunt combineren met je andere levensgebieden, neem dan een keer vrijblijvend contact op. We gaan samen verkennen waar nieuwe kansen liggen!
Als coach heb ik allerlei werkvormen en loopbaaninstrumenten om met vragen over leven en werk aan de slag te gaan. Deze instrumenten geven inzicht in persoonlijke waarden, talenten, drijfveren en interesses. Je krijgt weer zicht op datgene waar jij energie van krijgt. Het resultaat is opluchting, er valt een last van je schouders, je krijgt weer helderheid in het vraagstuk en de mogelijke oplossingen. En het geeft mij veel voldoening om jou een duwtje in de rug te kunnen geven om nieuwe stappen te zetten. Het mes snijdt dus zeker aan twee kanten. Laat me weten of je hulp nodig hebt bij loopbaan- of leefstijlvragen en maak gezonde keuzes!

Marian Leenders, april 2021