Marian Leenders
Praktisch
Na een kosteloos oriënterend gesprek waarin je vraagstelling en het doel van het coachtraject centraal staan, ga je aan de slag met opdrachten en spreken we een aantal sessies af.
Voor uw levensvragen
Zit je thuis of op je werk niet lekker in je vel? Dan ben je welkom om samen op zoek te gaan naar antwoorden op je vragen: Vindjebron levenscoaching

Onverwachte kansen na ontslag

 

GettyImages_75461394Bij de eerste kennismaking heb ik een hevig geëmotioneerde cliënt tegenover mij. Ze kijkt al boos en verward als ze binnenkomt. Nog voordat ik koffie voor haar heb ingeschonken, valt ze meteen met de deur in huis. Ze is ontslagen en hierdoor ontzettend kwaad op haar leidinggevende. Haar stem slaat zo nu en dan over en ze moet happen naar adem. Ze heeft het niet zien aankomen. Ze vindt het zo oneerlijk en kan nog steeds niet geloven dat dit gebeurd is. En dan ook nog eens voor de vakantie! Wat een timing! Ze heeft in haar functie van Sales Manager altijd goede beoordelingen gehad. Heeft ze zich zo vergist? En dan komen de tranen. Ze excuseert zich daarvoor, terwijl ik een zakdoek aanreik. Ik laat haar eerst uithuilen en een paar keer diep ademhalen. Wat is er nu eigenlijk gebeurd? Langzaam maar zeker komen er wat feiten op tafel en kunnen we haar situatie helder krijgen.

Boosheid en verdriet

Het ging de laatste tijd financieel niet goed met het bedrijf. Er zijn daardoor spanningen ontstaan tussen collega’s. Ze voelt zich door haar baas afgewezen en in de steek gelaten. Ze is ook boos omdat ze alle plannen die ze in deze functie nog had willen uitvoeren in duigen ziet vallen. In deze baan had ze leuke collega’s en een goed salaris. Dat gaat ze nu verliezen. Om haar juridische en financiële situatie veilig te stellen, heeft ze in ieder geval alvast een advocaat in de arm genomen. Ze wil ook graag begeleiding bij haar outplacement.

Leren loslaten

Het eerste waar ik deze cliënt bij kan helpen, is wat afstand nemen van deze situatie. Ik adviseer haar veel leuke dingen te doen, liefst in de buitenlucht, en letterlijk in beweging te blijven om dit ontslag mentaal en fysiek te verwerken. Zo kan zij wat meer relativeren en komt er ruimte voor nieuwe mogelijkheden. We staan stil bij haar talenten,  interesses en zaken die ze in het leven echt belangrijk vindt. Ze gaat aan de slag met opdrachten over haar leven en loopbaan. Ze schrijft aan haar biografie-opdracht, doet enkele loopbaantesten en ze maakt een tekening over haar toekomstbeeld. Met haar nieuwe beroepsprofiel kan zij zich gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Er komt meer structuur in de chaos en langzaamaan kan zij haar oude werkgever loslaten.

Nieuwe perspectieven

Er is natuurlijk tijd nodig om deze gebeurtenis te verwerken en opnieuw te bezinnen op de toekomst. Het duurt een paar maanden voordat zij ziet dat deze situatie eigenlijk ook nieuwe kansen biedt om uit te zoeken wat zij het liefste wil. Ik laat haar gesprekken voeren met mensen uit andere werkvelden waardoor er nieuwe perspectieven ontstaan op terreinen waar zij nog niet eerder aan gedacht heeft. Zodoende kan zij haar blik wat verruimen en alles ook van een andere kant bekijken.

Achteraf voelt ze opluchting en een soort vrijheid om opnieuw keuzes te mogen maken voor haar eigen toekomst. Ze heeft besloten het roer om te gooien en ander werk te gaan zoeken. Haar baan had ook wel wat nadelen en zij is opgelucht dat ze niet meer met die nadelen hoeft om te gaan. Haar ogen worden helemaal geopend als er nog iemand uit haar vriendenkring ontslag krijgt en in hetzelfde schuitje terecht komt. Zij herkent direct de emoties en fases waar deze vriend doorheen moet. Ze kunnen ervaringen uitwisselen en dat doet hen beiden goed.

Enkele maanden na de eerste kennismaking komt deze cliënt voor het laatste gesprek bij mij binnen. We gaan het outplacementtraject afronden. Ze ziet er ontspannen en blij uit. Intussen is zij benaderd door iemand uit haar netwerk voor de functie van Event Manager. Na enkele leuke gesprekken is ze aangenomen! Volgende maand start ze in deze nieuwe baan.

Het ontslag was ingrijpend, maar hierdoor is zij nu wel in de gelegenheid om op nieuwe kansen in te gaan en dat voelt heerlijk! Ze had nooit verwacht dat ze met een andere bril naar de toekomst zou kijken en het roer zou durven omgooien.

Marian Leenders, werkt sinds 2001 als coach, loopbaanadviseur en trainer vanuit Leenders Loopbaancoaching. Zij heeft totaal 25 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Zij is aangesloten bij Noloc, CMI en Stichting Begeleiden bij Burnout & Stress, een landelijk netwerk van gedreven professionals.

Voor meer informatie: www.leendersloopbaancoaching.nl en www.burnoutenstress.nl.

Dit artikel is ook geplaatst op de website van De Dag van de Loopbaan 2015